Megkezdődött a „hosszú eltarthatósági idejű előhűtött töltelékes pékáru és pizzatermékek fejlesztése” című projekt megvalósítása

 
A PR1MER Kft. és a – B.S. PLASTIC INVEST Kft. konzorciuma megkezdte GINOP-2.1.1-15-2015-00516 azonosító jelű projektjét, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” c. felhívás keretében megkötött támogatási szerződésnek megfelelően. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, összesen 311,72 millió forintos (támogatási intenzitás: 60.91%) európai uniós támogatás segítségével.
 
A projektet megvalósító Pr1mer Kft. és partnere, a B.S. Plastic Invest Kft. célja egy olyan előhűtött töltött pékáru és előhűtött pizza termékcsalád kifejlesztése és piaci bevezetése, amely pékáruk és pizzák esetében is jelenleg még nem, vagy korlátozottan elérhető előhűtött késztermékek köréhez képest jelentősen nagyobb eltarthatósági idővel rendelkezik.
 
A közvetlen cél, hogy a megfelelő alapanyagok kiválasztásával, összeállításával, a kezelési- és a késztermék csomagolási technológiájának innovációjával a szavatossági idő növelését a mesterséges adalékanyagok, mesterséges tartósítószerek felhasználása nélkül állítsuk elő. Célunk tehát egy olyan termékcsoport kifejlesztése, mellyel eltarthatóság szempontjából egy ún. élelmiszerkönyvi ugrást tehetünk, vagyis tartós sütőipari terméket fejlesztünk, azonban a mesterséges tartósítószerek elhagyásával, és a termékeket előhűtött állapotban tárolnánk.
 
A 24 hónapos időtartamú fejlesztés során a vállalati együttműködésen túlmenően a projekt megvalósításába a szakterületen vezető magyarországi kutatóhelyek is bevonásra kerülnek, ezáltal az ágazat kutatási eredményei és ipari szereplői együttműködési képességének javítása is a projekt elvárt eredménye.
 
A beruházásnak köszönhetően a konzorciumi partnerek összesen 8 kutatói munkahelyet teremtenek.

Forrás
 
Sajtóközlemény letöltése